Selma Harkink
 


English Resume [PDF]


Telephone:

+31(0)6-41253826


E-mail :

selma.harkink@gmail.com


 
 

De Nederlandse sopraan Selma Harkink voltooide haar studie aan het Utrechtse conservatorium met onderscheiding bij Henny Diemer.


Naast haar studie in Utrecht studeerde zij gelijktijdig aan het conservatorium van Amsterdam aan De Nieuwe Opera Academie onder leiding van Alexander Oliver en aan de liedklas onder leiding van Udo Reinemann.


Gedurende haar studie won Selma verschillende prijzen. Twee maal was zij prijswinnaar in het concours van “Stichting Jong muziektalent Nederland”. Daarnaast ontving zij een beurs van de “Voorziening voor excellerende jonge musici”. Om haar studie compleet te maken volgde Selma verschillende master classes bij o.a: Sarah Walker, Henk Smit, Jard van Nes, Elly Ameling, Udo Reinemann, Rudolf Jansen, Helmut Deutsch en Roger Vignoles.


Selma Harkink werkte aan een groot aantal operaproducties mee. Zij speelde onder meer Susanna in Le Nozze di Figaro, Pamina in Die Zauberflöte, Despina in Così fan tutte, Nannetta in Falstaff, Nella in Gianni Schicchi, Frasquita in Carmen en Le Feu en Le Rossignol in L’enfant et les sortilèges.


Harkink maakte meerdere jaren deel uit van het ensemble van de opera van Dortmund. Hier zong zij de rol van Der Küchenjunge in de wereldpremière van Das Treffen in Telgte van Eckehard Mayer gebaseerd op een roman van Günter Grass op een regie van Christine Mielitz. Verder was zij in Dortmund ondermeer te horen als Marzelline in Fidelio, Despina in Così fan Tutte, Woglinde in Das Rheingold, Olympia in Les contes d’Hoffmann en Blondchen in Die Entführung aus dem Serail.


Als gastsolist trad zij op in Oper Bonn als Miss. Schlesen in Satyagraha van Philip Glass, als Susanna in Le Nozze di Figaro in Musiktheater Gelsenkirchen en bij Muziektheater Transparant (België) als Blondchen in de productie “Een Totale Entführung” in een regie van Ramsey Nasr.


Bij de Nationale Reisopera was Selma te horen als o.a. Ancilla in Cherubini’s “Medea” en “Annina” in Verdi’s La Traviata. In januari 2008 verzorgde Selma de nieuwjaarsconcerten met Holland Symfonia o.l.v. Henrik Schaefer.


In Februari 2009 was Selma te horen als  o.a. Le Feu in Ravel’s L’enfant et les sortilèges met het Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard. Selma tourde door Nederland met een Weens Operette Gala samen met Marko Bakker o.l.v. Jan Stulen. Het laatste concert van deze tour werd live opgenomen in Carré en uitgezonden op de Nederlandse telelvisie.


Selma Harkink nam deel aan vele concerten en zong onder andere Exultate Jubilate en het Requiem van Mozart, Petite messe solennelle van Rossini, Oratorio de Noël van Saint-Saëns en de Hohe messe, de

Mattheus Passion en de Johannes Passion van Bach.


Komende boekingen omvatten Rosalinde in Die Fledermaus en Mahler IV en Altenberg lieder van Alban Berg met het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard en Being Beauteous van Hans Werner Henze in de  Cello Biënnale in Amsterdam met onder andere Raphael Wallfisch (Cello) en Lavinia Meijer( Harp).

Selma Harkink - Soprano